PRO LIFE are grija de viata ta!

proliferomania.ro

INTREBARI FRECVENTE

1. Exista alergii cunoscute la proteina din canepa? Pana in momentul de fata nu au fost inregistrate cazuri de alergie. Spre deosebire de proteinele din soia, oua, lapte sau alune, proteina din canepa este neutra si potrivita pentru persoanele predispuse alergiilor.

2. Care este diferenta dintre canepa si marijuana? Diferenta principala intre cele doua specii este continutul de THC (delta-9-tetrahidrocanabinol), substanta psihoactiva din marijuana. Canepa industriala este soiul cultivat pentru productia de textile,hrana, materiale de constructie, combustibil etc. Limita legala a continutului de THC al canepii industriale este sub 0.2%. Continutul de THC al marijuanei este in jur de 8% – 12%. Exista soiuri de marijuana care pot ajunge la valori de chiar pana la 20%.

3. Ma voi “ameti” daca consum in mod regulat cantitati semnificative de mancaruri ce contin canepa? Categoric NU, datorita continutului minim de THC in seminte, care este de maxim 0,001% THC (in comparatie cu limita legala de 0.2 %).

4. Cat de mult amidon contin semintele de canepa decorticate? Semintele decorticate de canepa contin intre 6-10% carbohidrati din care 80% fibre iar restul zaharuri si amidon. Prin urmare continutul total de amidon este in jur de 2 g / 100 g.

5. Produsele obtinute din seminte de canepa contin gluten? Din punct de vedere biologic, semintele de canepa sunt 100% fara gluten. Cu toate acestea, semintele de canepa sunt rareori cultivate, recoltate si transportate intr-un mod complet izolat fata de alte culturi, care contin gluten. Astfel, riscul de contaminare cu gluten trebuie sa fie luat in considerare iar continutul de gluten in produsele obtinute din seminte de canepa trebuie sa fie monitorizat si analizat inainte ca acestea sa fie etichetate ca fiind fara gluten.

6. Cum se produce pudra proteica de canepa? Procesul de productie incepe cu presarea la rece a semintelor intregi pentru obtinerea uleiului. Produsul secundar rezultat este srotul care este macinat si cernut printr-un sistem de cernere special pentru a separa fibrele din seminte de canepa. Rezultatul este pudra de canepa cu un continut de 48-52% proteina. Intregul proces este mecanic, fara solventi si are loc la temperatura scazuta.

PRO LIFE are grija de viata ta!

proliferomania.ro

Ce sunt produsele pentru vegetarieni si vegani?

Produsele recomandate pentru diete vegetariene si vegane sunt 100% de origine vegetala, iar unele se incadreaza in categoria de mancare bio. Aceste alimente sunt perfecte pentru o dieta sanatoasa, avand remarcabile proprietati nutritionale. De exemplu, semintele chia, extrem de populare in alimentatia raw vegan si nu numai, sunt o sursa bogata de omega-3, calciu, magneziu, fibra si proteine. Fructele uscate Goji au si ele o mare popularitate in regimul vegan sau vegetarian, fiind bogate in vitamine si minerale. Cand se folosesc? Aceste produse pot fi integrate in alimentatia raw vegan si vegetariana, aducand un aport important de nutrienti. Ele pot fi folosite cu succes si ca alimente pentru slabit, fiind satioase, nutritive si bogate in fibra. O dieta vegetariana sau vegana trebuie practicata cu atentie, pentru a nu ne priva de nutrienti importanti, iar aceste produse contribuie din plin cu vitamine si minerale. Pentru cine sunt recomandate produsele vegetariene si vegane? Fie ca urmezi un regim vegan / vegetarian sau nu, poti obtine multe beneficii de pe urma acestor produse. Ele contribuie notabil la o dieta sanatoasa si te ajuta sa te mentii energica si sanatoasa, pentru a fi in forma pe toata durata zilei. Se recomanda intregii familii!

PRO LIFE are grija de viata ta!

proliferomania.ro

Omega 3 si Omega 6 sunt acizi grasi esentiali pentru sanatatea inimii, dezvoltarea creierului la copii, reducerea inflamatiilor si a durerilor articulare, scaderea colesterolului, controlul tensiunii arteriale etc. Din pacate, organismul nostru nu poate produce acesti doi acizi grasi esentiali, asadar singura varianta prin care ii putem procura sunt alimentele.

 O parte din alimentele de unde putem procura acesti acizi grasi sunt urmatoarele:

Omega 3: 

  • Ulei de : in, canepa, rapita;
  • Nuci, Chia;
  • Peste: somon, macrou, sardine;
  • Seminte de canepa

Omega 6:

  • Ulei de: canepa, rapita, nuci, floarea soarelui, susan;
  • Seminte de canepa

Functiile vitale ale acizilor grasi esentiali 

Maresc ratele metabolismului si ard mai multe grasimi in dioxid de carbon, apa si energie, ceea ce uneori duce la scaderea in greutate. Formeaza membrana celulelor si functia acestora si le mentin fluide, mentin echilibrul hormonal, previn conditii de uscare si crapare a pielii, aduc stralucire parului, ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, a artritei, a disfunctiilor auto-imune si altora, ajuta la vindecarea ranilor, la durerile de piept, la sindromul pre-menstrual si la scleroza multipla.

Ajuta la producerea energiei vitale din alimentatie in organism, si transporta aceasta energie prin intreg sistemul nostru, astfel influentand cresterea, vitalitatea si starea psihica. In mod special ALA si derivatele sale pot reduce colesterolul.

Sunt dispersati in intregul organism, dandu-le sistemelor biologice puterea de a transporta substante precum toxinele la suprafata pielii, in tractul intestinal, rinichi sau plamani, de unde aceste substante pot fi eliminate. Sunt vitali avand in vedere ca 12% din creierul uman este compus din grasimi, laptele de mama contine 40% grasime si ochii sunt formati in proportie de 60% din grasime – din care DHA din omega-3 este cea mai abundenta!

Scurteaza semnificativ timpul de care au nevoie muschii pentru a-si reveni dupa efort. De asemenea faciliteaza conversia acidului lactic in apa si dioxid de carbon, conversie importanta mai ales pentru atleti.

Au o textura alunecoasa, ceea ce ajuta ca trombocitele sa devina mai putin lipicioase. Trombocitele lipicioase se incheaga mai usor si pot bloca vasele de sange, cauzand apoplexie, atacuri de cord sau embolism. Acizii grasi esentiali, pe de alta parte, ajuta la curatarea arterelor organismului, blocarea carora se datoreaza mai ales lipsei de echilibru al acizilor grasi din grasimile care sunt ingerate.

Se convertesc in substante asemanatoare hormonilor cunoscute sub denumirea de prostaglandine, care reguleaza functii celulare precum comunicarea, productia de colesterol si agregarea trombocitelor. De exemplu, prostaglandinele care maresc raspunsul organismului la stres sunt toate compuse din acizi grasi omega-6, in  timp ce acelea care scad raspunsul organismului la stres sunt aproape toate compuse din acizi grasi omega-3. Nimic surprinzator in faptul ca boli bazate pe stres raspund la suplimentarea de omega-3.

Dozarea acizilor grasi esentiali

Desi nu exista nici o doza zilnica recomandata (DZR) de acizi grasi esentiali, multi experti recomanda un minim de 3% de calorii din acizi grasi omega-6 si 1% din omega-3. Femeile insarcinate si cele care alapteaza ar trebui sa dubleze aceste doze. O lingura de ulei de canepa sau 2 linguri de seminte de canepa decorticate contin aproximativ 6.6 grame de omega-6 si 2.2 grame de omega-3 – exact doza necesara pentru o dieta de 2000 de calorii. Aceasta este o doza potrivita chiar si pentru vegetarieni si ia în calcul rata de conversie de 1% ALA la DHA, rata acceptata in momentul de fata pentru surse vegetale de omega-3. Oricum, cei care au un deficit de enzime, cum ar fi grupuri etnice cu o istorie de alimentatie bogata in peste, ar putea avea probleme in a converti ALA în DHA.

* Sursa: www.innvista.com/health/foods/hemp/

Magazinul PRO LIFE este momentan in constructie ! Informatii si comenzi 0743 057 816 (L-V 9-21) Refuză