Ce sunt hidrolizatele, izolatele si concentratele proteice?

Suplimentarea cu hidrolizate, izolate și concentrate proteice s-a dovedit mai mult decât utilă, chiar necesară, celor care doresc să își crească masa musculară prin antrenamente fizice, care vor să beneficieze de un aport susţinut de proteine ferit de exces de grăsimi sau carbohidrați, și de cei care vor să își țină apetitul sub control, să ardă grăsimile sau să se recupereze după antrenamente. Întrebarea la care este necesar să se răspundă este: ce trebuie ales dintre aceste produse în funcție de nevoi?

Având în vedere că există o gamă largă de concentrate proteice, concentrate proteice naturale, proteine hidrolizate, izolate proteice și multe altele, trebuie să o luăm pe rând:

Hidrolizatele proteice

Când ne referim la hidrolizate, în general ne referim la procesele tehnologice utilizate pentru ca proteinele să fie divizate în lanţuri mai mici de aminoacizi. Specialiștii în fitness, culturism și nutriție consideră că hidrolizatul din izolat proteic din zer este unul dintre cele mai populare hidrolizate și unul dintre cele mai bine cotate suplimente disponibile, fiind mult superior altor surse de proteine. Zerul hidrolizat este foarte bun pentru recuperarea după antrenament și refacerea rezervelor de glicogen. De asemenea, în general, hidrolizatele sunt recomandate a fi consumate imediat după antrenament, deoarece susțin refacerea organismului și a musculaturii.

Izolatele proteice

În categoria izolatelor proteice putem întâlni izolat proteic din soia sau izolat proteic din zer. Izolatele din zer sunt cele mai recomandate produse pentru culturiști, deoarece dețin cea mai mare concentraţie de proteine (90-95%) în paralel cu o cantitate foarte mică (sau inexistentă) de grăsime şi lactoză. De aceea, izolatele mai sunt recomandate și persoanelor cu intoleranță la lactoză.

Concentratele proteice

Concentratele proteice, cum ar fi concentratele proteice din zer, se recomandă celor care nu au probleme cu toleranța la lactoză și își doresc să beneficieze și de celelalte avantaje pe care le aduc concentratele proteice naturale: prezența imunoglobulinelor. Concentratele proteice din zer au o concentraţie de proteine variind între 25 – 89%, cu o medie generală de 80%. Concentratele de proteine din zer conţin lactoză, grăsimi şi minerale.

Când se folosesc hidrolizatele, izolatele și concentratele proteice?

Așa cum am mai spus, aceste suplimente se utilizează în programele ce implică antrenamente fizice susținute, fie de ardere a grăsimilor, fie de mărire a masei musculare. Specialiștii recomandă utilizarea combinată a acestora, pentru a asigura organismului surse variate de proteine. Ceea ce este cel mai important este modul de consumare a diverselor suplimente proteice. Acest consum trebuie făcut cu respectarea indicațiilor.

Pentru cine sunt recomandate hidrolizatele, izolatele și concentratele proteice?

Suplimentarea organismului cu proteine este recomandată tuturor celor care depun un efort fizic intens pentru a își mări masa musculară și a își îmbunătăți forța fizică.

Se arată toate cele 6 rezultate

Magazinul PRO LIFE este momentan in constructie ! Informatii si comenzi 0743 057 816 (L-V 9-21) Refuză