Terapia culorilor – Cromoterapia Leave a comment

Fara lumina nu exista viata, iar asta înseamna ca nici fara culoare nu poate exista viata, caci lumina consta din culori, asa cum dovedeste orice curcubeu, acele nenumarate picaturi de apa care descompun lumina în culorile ei si anume: rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet, mai pe scurt ROGVAIV.

Armonia coloristica are efect asupra noastra la fel cum au efect muzica si tot ceea ce e armonios si frumos.

Chiar daca în viata cotidiana suntem înconjurati de un mare numar de culori, cunostintele noastre despre ce anume pot face ele pentru noi ramân limitate. stim ca actioneaza asupra noastra, putând fi linistitoare, învioratoare, iradiante.

De altfel, acum este la moda ideea ca pot face bine, iar expertii sunt deacord: culorile ne influenteaza sanatatea si dispozitia, difuzându-ti energiile în toate aspectele vietii noastre.

Ele sunt esentiale pentru a ne fi bine, dar nu pot face minuni.

Tehnica energetica naturala si nepericuloasa, cromoterapia permite restabilirea echilibrului corporal si sporirea fortelor vitale, constând în proiectarea radiatiilor luminoase asupra unei leziuni sau a unui loc dureros.

Fiecare culoare stimuleaza o energie deficienta sau calmeaza o energie excesiva.

Va prezentam actiunile fizice si psihice ale influentei culorilor asupra organismului.

CULOARE – ACTIUNE PSIHICA

ROSU – Rosul poate fi de ajutor în situatiile lipsei de energie si în timiditate. Are propietati afrodisiace, putând stimula si dorinta fizica.

PORTOCALIU – Culoare tonifianta, portocaliul este aducator de energie si faciliteaza comunicarea, creaza o dispozitie optimista. Este foarte eficient împotriva depresiilor si a letargiei. Caldura emanata de portocaliu relaxeaza si elibereaza tensiunile.

GALBEN – Combate deprimarea, ajuta în procesul de gândire si poate contribui la calmarea tensiunii mentale si a oboselii intelectuale.

VERDE – Este aducator de seninatate, calmând nervozitatea si furia. Totodata, poate tempera si excitatia sexuala

ALBASTRU – Calmeaza, relaxeaza, are un efect racoritor general. Amelioreaza nervozitatea si lipsa încrederii în sine, ajutând, de asemenea la combaterea egoismului.

INDIGO – Stimuleaza intuitia si permite accederea la niveluri de cunostinta mai elevate

VIOLET – Culoare stimulanta, favorizeaza procesele intelectuale, sanatatea spirituala si ajuta in vederea obtinerii unui echilibru mental

CULOARE – UTILIZARE ÎN CROMOTERAPIE

ROSU – Ajuta la tratarea anemiei, a durerilor musculare, problemelor de circulatie, in caz de raceala si frisoane. Poate însa agrava insomnia si hipertensiunea arteriala.

PORTOCALIU – Stimuleaza sistemul respirator, mareste pofta de mâncare si ca atare ajuta în cazuri de anorexie, poate ajuta la fixarea calciului.

GALBEN – Aduce un plus de energie sistemului digestiv, sporeste tonusul sistemului muscular,. Nu trebuie folosit în cazuri de febra, inflamatii acute, diaree.

VERDE – Este legat de functionarea inimii, a plamânilor, timusului si sistemului circulator. Poate sa amelioreze hipertensiunea arteriala, ulcerul, astmul, bronsita. Este benefic si linistitor pentru ochi.

ALBASTRU – Antiseptic si astringent, ajuta la regularizarea greutatii corporale si a celulitei.

INDIGO – Este benefic în unele cazuri de angina, în durerile de cap, de dinti si în durerile reumatismale

VIOLET – Ajuta la calmarea starilor nervoase si insomniei. Este eficient în toate formele de intoxicare si în problemele articulare;

Actiunea fizica a culorilor. Corespondenta dintre zonele corpului si culori

Galben: pancreas, splina, vezica biliara
Portocaliu: sistemul reproducator
Rosu: sistemul circulator, rinichi, organe sexuale
Verde: sistemul respirator, inima
Albastru: gât, tiroida
Violet: creier, sistemul nervos

Suntem înconjurati de culori! Priviti în jur si observati: cât de mult influenteaza culoarea unui lucru luarea unei decizii? Cât de des mâncam, de fapt, nu salata, ci culoarea ei verde? Cât de des alegem dimineata o haina în functie de culoarea ei? s.a.m.d.

24 de ore pe zi culorile sunt în jurul nostru si e bine sa stim ce efecte au asupra noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Magazinul PRO LIFE este momentan in constructie ! Informatii si comenzi 0743 057 816 (L-V 9-21) Refuză